Samenstelling bestuur

In het bestuur zijn de verschillende kerkelijke stromingen die er zijn in Hattem vertegenwoordigd en het bestuur zal haar uiterste best doen dit ook zo te houden. De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun functie als bestuurslid.

Klaas Klaver (voorzitter)

Klaas Klaver, geboren in 1950, gepensioneerd commissaris van politie. Al sinds 1970 gelukkig getrouwd met Johanna. Twee kinderen en vier kleinkinderen. Woont in Wapenveld en is lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk Hattem. Is landelijk, regionaal en plaatselijk, hoofdzakelijk bestuurlijk aanwezig op het kerkelijke terrein. Al eerder enkele jaren (tot 2007) actief geweest als voorzitter van Stichting de Fontein.

Motivatie: Als christen heb je (naar mijn overtuiging) de opdracht gekregen om je talenten in te zetten voor anderen en om anderen door woord en daad te winnen voor Jezus Christus. Dat is ook waar Stichting de Fontein voor staat.

 

 

Leo van der Worp (Secretaris)

Ik ben eind december 2014 lid geworden van het bestuur, maar kom al jaren in De Fontein. Ik ken de winkel al vanaf de start en heb de winkel altijd een warm hart toegedragen. Het is altijd leuk om even binnen te stappen en een praatje te maken. Daarnaast vind ik dat De Fontein ook een bijzonder plekje inneemt in het hart van Hattem. Door lid te worden van het bestuur zie ik de winkel van een heel andere kant en mag ik een steentje bijdragen aan het voortbestaan van De Fontein en het prachtige werk van de fontein: God bekend maken in Hattem!

Ik ben geboren en getogen in Hattem, heb wat omzwervingen gemaakt. In 2010 heb ik een jaar Zuid-Afrika gewoond, in 2011 in Veessen, sinds 2012 woon ik weer in Hattem. Ik ben getrouwd met Stefanie en vader van Jesse. In het dagelijks leven ben ik Projectmanager bij Suneco, een full service internetbureau uit Heerde.

 

Luuc Teuben (Penningmeester)

Mijn naam is Luuc Teuben. Hattemer sinds mijn geboorte en daarom goed bekend met het plaatselijk wel en wee. Ik ben getrouwd met Wilma. Samen hebben we 4 kinderen en 11 kleinkinderen, ook die wonen allemaal in Hattem. Ik ben altijd betrokken geweest bij kerk en maatschappij. De laatste 8 jaren was ik namens de ChristenUnie wethouder in onze mooie gemeente.
Nu help ik o.a. Stichting de Fontein, door als penningmeester te zorgen dat de dagelijkse materiele zaken goed zijn geregeld. Ook hoop ik een bijdrage te leveren om De Fontein nog vele jaren te voorzien van de noodzakelijke financiële ondersteuning door de Hattemse kerken en particulieren. Allen op de manier kan De Fontein ook in de toekomst haar werk blijven doen. Hattemers en bezoekers van onze mooie stad in aanraking brengen met Jezus Christus. De liefde van God laten zien en aanbieden in boeken, in muziek en in ontmoeting.

 

Delien Havinga (Bestuurslid)

Ik ben bestuurslid van Stichting De Fontein, woon in Hattem, ben getrouwd met Hans en we hebben 5 dochters. Een daarvan woont nog thuis en een deeltijd pleegzoon vrolijkt onze dag op. Als godsdienstdocent en mentor van een zorgklas ben ik helemaal op mijn plek in het onderwijs. Dat maakt ook dat ik De Fontein een warm hart toedraag en regelmatig bezoek: over de Bijbel en over God raak je nooit uitgelezen en uitgedacht! Ik hou sowieso veel van lezen en moet een boek ”onder handen” hebben.

Ik vind de missie van stichting De Fontein heel erg de moeite waard: er zijn voor mensen om je heen en zo, door goed te doen, Jezus bekend maken. Daarom ben ik ook bestuurslid van de Fontein geworden. Ik hoop een klein steentje te kunnen bijdragen aan die missie!

 

Riet van de Brink (Bestuurslid)

Mijn naam is Riet van den Brink. Getrouwd met Harry en trotse moeder van 4 dochters , waarvan 1 dochter niet uit mijn buik geboren, maar wel in mijn hart. Tünde is een dochter die geboren is en opgroeit in een kindertehuis in Hongarije. Zij komt 2 keer per jaar op vakantie in Nederland.  Op deze manier proberen wij als gezin Gods liefde gestalte te geven en Zijn liefde uit te dragen naar anderen en zo een klein beetje verschil te maken in deze wereld. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer als pedicure. Ik heb de wereld aan hobby’s (tuinieren, lezen schilderen enz.) maar kom per dag 24 uur te kort. Dus de eeuwigheid lijkt mij een fantastische tijd! 

In de stichting proberen we elkaar tot hand en voet te zijn. Elkaar te scherpen en werken en denken van uit het Woord. Belangrijk daarin vind ik om te zorgen dat het Woord zuiver blijft en dat we niet afwijken van wat het Woord ons te zeggen heeft en dat ook aan anderen durven te tonen. Mijn motto is: 1 dag is als duizend jaar en duizend jaar is als 1 dag. Maar wat als Yeshua morgen terugkomt, bent u  / bent jij er dan klaar voor? Shalom!

Betsy van de Poll (Bestuurslid)

(tekst volgt nog)