"Attumers veur Attumers"; doneer energiecompensatie

Onder de noemer “Attumers veur Attumers” is vanuit de Hattemse samenleving een actie opgestart om inwoners te helpen die financiële moeilijkheden ervaren. 

Oproep is om de energiecompensatie, die alle Nederlandse huishoudens binnenkort ontvangen, te doneren aan de minima. Gemeente Hattem draagt dit initiatief een warm hart toe en hoopt dat het een groot succes mag worden.   

Stichting De Fontein organiseert nu al een aantal jaren de kerstpakkettenactie voor mensen die iets extra’s of een bemoediging goed kunnen gebruiken. Hiervoor kunnen Hattemers hun Kerstpakket en/of andere houdbare levensmiddelen inleveren bij De Fontein. De initiatiefnemers, onder andere de diaconieën van de Hattemse kerken en plaatselijke ondernemers, hebben de handen ineen geslagen en hopen hier dit jaar iets extra’s aan toe te kunnen voegen.   

Energiecompensatie 
“Ieder huishouden in Nederland ontvangt binnenkort twee keer 190 euro ter compensatie van de gestegen energiekosten. De één zal dit meer nodig hebben dan de ander. We hopen dat diegenen die denken dit te kunnen missen, dit willen doneren aan de Hattemse minima. Bedoeling is dat mensen dit storten op rekening van Stichting De Fontein, IBAN NL 98 RABO 0325790930, onder vermelding van: Energie Actie. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 3 december”, legt Jochanan van der Worp uit namens de initiatiefnemers. “Het ingezamelde geld wordt verwerkt in waardebonnen die mensen kunnen uitgeven bij de supermarkten Albert Heijn en Boni, en bij de drogisterijen DA en Kruidvat.” 

Voor de uitvoering van de actie is contact gezocht met Stichting De Fontein, maar benadrukt wordt dat het géén kerkelijke actie is. “Het is een echt Hattemse actie, voor álle Hattemers die het nodig hebben.”  

Voor en door Hattemers 
Wethouder Margriet Brouwer juicht de actie van harte toe. “Dit is een actie voor en door Hattemers die mooi aansluit bij wat wij als gemeente al doen voor de minima. We willen met het maatwerkfonds voorkomen dat onze inwoners in financiële problemen komen door de sterk gestegen energieprijzen. Acties vanuit de samenleving die meehelpen om dit te voorkomen, dragen we een warm hart toe. En wat ook mooi is: Hattemers die de energievergoeding van 190 euro niet nodig hebben, worden in de gelegenheid gesteld om dit beschikbaar te stellen voor anderen. Zo is het echt een actie voor en door Hattemers.”  

Kent u iemand die hiermee zeer geholpen zou zijn? Of zit u zelf in een moeilijke situatie? Schroom niet, en geef dit door aan De Fontein. “In verband met privacywetgeving mag de gemeente geen namen aan ons doorgeven. Het is dus van groot belang dat mensen zich opgeven of de naam van anderen doorgeven, om zo te zorgen dat er zoveel mogelijk pakketten mét bonnen verspreid kunnen worden.” Namen kunnen tot 15 december worden doorgegeven middels een aanmeldingsformulier – verkrijgbaar bij De Fontein - in te leveren in de winkel aan de Kerkstraat 32 of te mailen naar info@fonteinhattem.nl. Vermeld hierop de naam, het adres en de gezinssamenstelling.