Samenstelling bestuur

In het bestuur zijn de verschillende kerkelijke stromingen die er zijn in Hattem vertegenwoordigd en het bestuur zal haar uiterste best doen dit ook zo te houden. De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun functie als bestuurslid.

Klaas Klaver (voorzitter)

Klaas Klaver, geboren in 1950, gepensioneerd commissaris van politie. Al sinds 1970 gelukkig getrouwd met Johanna. Twee kinderen en vier kleinkinderen. Woont in Wapenveld en is lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk Hattem. Is landelijk, regionaal en plaatselijk, hoofdzakelijk bestuurlijk aanwezig op het kerkelijke terrein. Al eerder enkele jaren (tot 2007) actief geweest als voorzitter van Stichting de Fontein.

Motivatie: Als christen heb je (naar mijn overtuiging) de opdracht gekregen om je talenten in te zetten voor anderen en om anderen door woord en daad te winnen voor Jezus Christus. Dat is ook waar Stichting de Fontein voor staat.

 

 

Luuc Teuben (Penningmeester)

Mijn naam is Luuc Teuben. Hattemer sinds mijn geboorte en daarom goed bekend met het plaatselijk wel en wee. Ik ben getrouwd met Wilma. Samen hebben we 4 kinderen en 11 kleinkinderen, ook die wonen allemaal in Hattem. Ik ben altijd betrokken geweest bij kerk en maatschappij. De laatste 8 jaren was ik namens de ChristenUnie wethouder in onze mooie gemeente.
Nu help ik o.a. Stichting de Fontein, door als penningmeester te zorgen dat de dagelijkse materiele zaken goed zijn geregeld. Ook hoop ik een bijdrage te leveren om De Fontein nog vele jaren te voorzien van de noodzakelijke financiële ondersteuning door de Hattemse kerken en particulieren. Allen op de manier kan De Fontein ook in de toekomst haar werk blijven doen. Hattemers en bezoekers van onze mooie stad in aanraking brengen met Jezus Christus. De liefde van God laten zien en aanbieden in boeken, in muziek en in ontmoeting.

 

Delien Havinga (Bestuurslid)

Ik ben bestuurslid van Stichting De Fontein, woon in Hattem, ben getrouwd met Hans en we hebben 5 dochters. Een daarvan woont nog thuis en een deeltijd pleegzoon vrolijkt onze dag op. Als godsdienstdocent en mentor van een zorgklas ben ik helemaal op mijn plek in het onderwijs. Dat maakt ook dat ik De Fontein een warm hart toedraag en regelmatig bezoek: over de Bijbel en over God raak je nooit uitgelezen en uitgedacht! Ik hou sowieso veel van lezen en moet een boek ”onder handen” hebben.

Ik vind de missie van stichting De Fontein heel erg de moeite waard: er zijn voor mensen om je heen en zo, door goed te doen, Jezus bekend maken. Daarom ben ik ook bestuurslid van de Fontein geworden. Ik hoop een klein steentje te kunnen bijdragen aan die missie!

 

Betsy van de Poll (Bestuurslid)

Twintig jaren geleden ben ik over de IJssel geëmigreerd naar Hattem! Geboren en getogen in Drenthe geniet ik enorm van het mooie Hattem. Om Hattem en haar bewoners beter te leren kennen, ben ik toen als vrijwilliger in de Fontein gaan werken. Daar leer je mensen kennen! Want we wonen wel in Hattem maar werk(t)en en kerken in Zwolle. Waar toen ook onze thuiswonende kinderen naar school gingen. Bij de VEZwolle ben ik 10 jaren kerkelijk werker geweest en ik ben daar nog steeds volop betrokken bij het kerkenwerk. Inmiddels hebben onze 4 kinderen hun eigen leven, banen en gezinnen en mogen Jaap en ik genieten van 7 kleinkids. Jaap en ik fietsen graag langs de IJssel, in de bossen en door Veluwse, Sallandse en Drentse dorpen. Verder houd ik me met van alles en nog wat bezig en waarom het bestuurswerk voor de Fontein me aanspreekt? Mede vanwege de verbinding die we proberen te zijn tussen de verschillende kerken in Hattem om zo samen een veilige plek te bieden aan mensen die (on)bewust op zoek zijn naar God.