Samenstelling bestuur

In het bestuur zijn de verschillende kerkelijke stromingen die er zijn in Hattem vertegenwoordigd en het bestuur zal haar uiterste best doen dit ook zo te houden. De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun functie als bestuurslid.

Margreet Mulder (Voorzitter)

Mijn naam is Margreet Mulder, getrouwd met Jan en woon in Hattem. We hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen.  Ik ben lid van de Nederlandse Gereformeerde Kerk, de Gasthuiskerk in de Achterstraat. Ik ben voorzitter van Stichting de Fontein. Als ik zie welke activiteiten de Fontein organiseert en welke rol de Fontein mag spelen voor inwoners van Hattem maar ook voor bezoekers van buiten Hattem, ben ik blij verwonderd. Wat wordt er veel gedaan en wat mag de Fontein veel betekenen voor mensen! De aandacht, het gesprek, een gebed! Daarnaast spreekt de verbindende rol  mij erg aan. Juist nu, in een tijd waarin kerken leeglopen hebben we elkaar hard nodig. Samen willen wij vertellen over het Licht(puntjes) in deze donker wordende wereld. Ik ben dankbaar dat ik daar een heel klein onderdeeltje van mag zijn.

Gert Jan Zieleman (Penningmeester)

Ik ben getrouwd, vader van 3 zoons en mijn hele leven al woonachtig in Hattem. Sinds 2019 vervul ik de rol van penningmeester bij Stichting de Fontein. Al tientallen jaren is boekwinkel De Fontein gevestigd in het centrum van Hattem. Voor vele Hattemers en toeristen is dit een plek van rust, waar iedereen welkom is, waar ruimte is voor een gesprek en waar altijd naar je geluisterd wordt. Daarnaast is er door de kerstpakketten- en de vakantie acties veel aandacht voor mensen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo wordt op een hele praktische wijze, door woorden maar vooral door daden, het Christelijk geloof uitgedragen. Ik vind het fijn om hier mijn steentje aan bij te dragen.

Klasina van den Hooff (Secretaris)

Mijn naam is Klasina van den Hooff, ik ben getrouwd met Jack en samen hebben wij 5 kinderen. Wij zijn beiden opgegroeid in Hattem in de Hervormde Gemeente en nu lid van de PKN Hattem. Ik vind het belangrijk om te proberen mijn tijd en gaven binnen de gemeente in te zetten. Omdat ik het erg waardevol vind dat er een plek is in Hattem waar niet alleen christelijke boeken te koop zijn, maar waar ook tijd is voor een goed gesprek en een luisterend oor, een plek die door alle kerken in Hattem gesteund wordt, ben ik een aantal jaren geleden begonnen als vrijwilliger in de winkel. Dit vind ik erg leuk om te doen. Na een verloop van tijd ben ik benaderd om plaats te nemen in het bestuur en om het secretariaat te verzorgen, mooi om ook op die manier bij te mogen dragen aan de doelstelling van de stichting om Gods Liefde uit te dragen.

Jan Goldsteen (Algemeen bestuurslid)

Geboren in Dalfsen op 26-09-1949, gepensioneerd leraar Techniek. Ik ben Getrouwd met Geri, we hebben 6 getrouwde kinderen en 16 kleinkinderen. We wonen in Hattem en zijn lid van de Open Poort. Ik wil graag meehelpen om Jezus bekend te maken bij alle mensen, en in het bijzonder in Hattem.

Lenie Bakker (Algemeen bestuurslid)

Ik ben Lenie Bakker-Slob, geboren in 1955 in Nieuwerkerk a/d IJssel (Z-H) en sinds 1 febr. 2022 algemeen bestuurslid bij Stichting de Fontein en daarnaast ook vrijwilliger in de winkel. Ik ben getrouwd met Klaas en samen hebben we 5 kinderen gekregen en mogen we de opa en oma zijn van 15 kleinkinderen. Heel veel jaren hebben wij in Hardenberg gewoond en gewerkt maar na onze pensionering hebben we de keuze gemaakt om wat dichter bij de kinderen en familie te gaan wonen en in april 2021 zijn wij verhuisd naar het mooie Hattem. We hebben ons aangesloten bij de Nederlands Gereformeerde Kerk de Open Poort en proberen onze tijd en gaven daar in te zetten. Ik vind het waardevol dat er een christelijke boekwinkel in Hattem is die gesteund wordt door alle kerken. En ik heb inmiddels ook ondervonden dat het een fijne plek is om een boek, een mooie kaart of attentie te kopen en dat er altijd tijd en aandacht is voor de mens achter de klant. Ook de doelstelling van de Stichting om van betekenis te zijn voor de minderbedeelden en hun kinderen in onze stad door middel van het aanbieden van activiteiten en levensmiddelenpakketten is voor mij een motivatie om mij hier van harte voor in te zetten.

Sanne Edelijn (Algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Sanne Edelijn. Ik ben geboren in 2000 en woon mijn hele leven al in Hattem. Dankzij mijn moeder kom ik al van kleins af aan in de boekwinkel en heb ik deze plek als een enorm prettige plek mogen ervaren. Mede hierom heb ik mij in 2022 als algemeen bestuurslid aangesloten bij Stichting de Fontein. Binnen mijn functie richt ik mij met name op de PR en het onderhoud van de website. Samen met mijn vriend kerk ik bij de Vrije Baptistengemeente Bethel, ook binnen onze gemeente probeer ik mij in te zetten met mijn gaven en mijn tijd. Ik vind het erg belangrijk dat Jezus bekend gemaakt wordt en dat de boekwinkel een prettige plek mag zijn voor de mensen die dit nodig hebben, voor een luisterend oor maar ook voor gewoon een gezellig praatje. Daar zet ik mij graag voor in.